Art-Galéria és Fazekasház

vidéki romantika
11 ápr

Art-Galéria és Fazekasház

A galéria a fazekas műhellyel és a műteremmel együtt a falu egyik legszebb védett parasztházában lassan 10 éve működik. A galériában a környék legszebb tájait megörökítő olajfestmények, csendéletek, üveg festmények műtermi áron, a kerámiák és fazekas termékek 100 forinttól 15 ezer forintig terjedő áron vásárolhatók meg.
A kerámiák és fazekas termékek között a népi fazekasság hagyományos termékein túl a mai kort jellemző kerámia tárgyak is megtalálhatók. Vásárolhatók különböző készletek, fűszertartók, szilkék, kancsók, hagyma és fokhagymatartók, illatlámpák, méztartók, vázák, sörös kupák, bórhűtők, gyümölcstartók, kerámiacsengők és képek, vajtartók, natúr metszett és festett kaspók, többféle tál és tányér, gyertyatartók, padlóvázák, a község nevével feliratozott emléktárgyak és sok minden más.
Falunapokra, sportrendezvényekre, kulturális eseményekre, Dél Borsod és Heves Megye számtalan önkormányzata rendel különböző díjakat plaketteket a galériától.
Előzetes egyeztetés alapján fazekas bemutatót is tartanak.
Megrendeléseket a helyszínen személyes megbeszélés alapján is vállalnak. Nem csak souvenirként, hanem használati tárgyként, lakásdíszként, névnapra, születésnapra egyedi ajándék lehet a festmény és kerámia alkotás egy helyi művésztől. A legolcsóbb pedig, ha magától az alkotótól vásárolja.
Ha erre jár, érdemes benézni hozzájuk megismerni az alkotásaikat, termékeiket. A galéria látogatása ingyenes és azokat is szívesen látják akik nem vásárlási szándékkal érkeznek, csupán megszeretnék azt nézni.
Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth utca 100.
Nyitva tartás: egész évben 10 – 17 óráig.
Elérhetőség, további információ:
Tel.: +36 20 465 9866, +36 20 208 2409, +36 30 363 3633