A Gróf Buttler Borászatot 1999-ben alapították Egerben. Azóta is töretlenül dolgoznak azon, hogy a nagyszerű egri termőterületre jellemző karaktert prémium boraik a lehető legkedvezőbben adják vissza. Filozófiájuk: tökéletes és területhű borokat készíteni a lehető legkevesebb beavatkozással. Jelenleg 36 hektáron gazdálkodnak, boraik csak a saját területeikről szüretelt szőlőből készülnek. Szőlőik Egerben, két dűlőn találhatóak, a Szarkás tetőn és a kiemelt jelentőségű Grand Cru területen, a Nagy-Eged-hegyen.[gdlr_space height=”20px”]

Borászatuk Egerben a több mint 100 éves, tradicionális pincesoron, a Nagykőporoson helyezkedik el, mintegy 4,500 m2-en. A különleges, mediterrán hangulatú épületből csodálatos panoráma tárul elénk Eger városára, amivel az általános, és a borturizmus iránt érdeklődőket egyaránt várják.
A borászattal a borok helyben történő értékesítését, a különféle rendezvényeket, borkóstolókat és borvacsorákat egyaránt céljuk kiszolgálni. Ezen felül formális találkozók, vállalati események, csapatépítők, esküvők, családi alkalmak és fotózások helyszínéül is a remek választás Eger ezen üde színfoltja.[gdlr_space height=”20px”]

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=Xyuphhi1Ozk” ][gdlr_space height=”20px”]

Az egri borrégióban két dűlőn gazdálkodnak, 18 hektáron a Szarkás tetőn és ugyancsak 18 hektáron a kiemelt jelentőségű Nagy-Eged-hegyen. Elsőként a vulkanikus alap talajú Szarkás-tetőn történtek meg a telepítések a 2000-es évben, majd 2003-ban a Nagy-Egeden. A Nagy-Eged-hegy fekvését és talajösszetételét tekintve is különleges, Grand Cru terület. Egészen 501 m tengerszint feletti magasságig húzódnak a telepítések, így ezek Magyarország legmagasabb szőlőültetvényei. A teljes déli kitettség, a 20-30% meredekségű lejtők, a kifejezetten köves, mészkő alapú talaj, valamint az állandó légmozgás mind hozzájárul a speciális mikroklíma kialakulásához. A Nagy-Eged-hegy egy igazi Grand Cru terroir, ami lehetővé teszi prémium minőségű Superior és Grand Superior boraik készítését.[gdlr_space height=”20px”]

A Gróf Buttler Borászat alulról felfelé, piramis szerkezetben építette fel a portfólióját. A belépő, legmagasabb palackszámban előállított tételek a „gb” borcsalád tagjai. Céljuk ezen termékekkel az átlagfogyasztó megcélzása, illetve prémium minőségű boraik elérhetővé tétele volt a mindennapokban. A közép- és felső-közép minőségi kategóriás „gb” borok felvásárolt szőlőtermésből készülnek. Fiatalos megjelenéssel, modern címkével, csavarzáras bordeaux-i típusú palackban kerülnek forgalomba, céljuk, hogy a piacon lévő borok ár-érték arányát tekintve „best-buy” termékként legyenek jelen a boltok polcain.[gdlr_space height=”20px”]

Cím: 3300 Eger, Nagykőporos út 23-25. [gdlr_space height=”2px”]
Telefon: + 36 36 515 335[gdlr_space height=”2px”]
Weboldal: http://www.grofbuttler.hu/ [gdlr_space height=”2px”]
Facebook: https://www.facebook.com/grofbuttler/ [gdlr_space height=”20px”]

forrás: grofbuttler.hu [gdlr_space height=”20px”]