Fúzió Pincebár

Gál Tibor pincészete
11 ápr

Fúzió Pincebár

2014 június végén 1400 m2 alapterületen nyitotta meg a kapuit Magyarország egyik legkülönlegesebb design pincéje a Fúzió. A komplexum magába foglal egy 500 méteres pincét, borbárt, borboltot, lounge-ot, egy 60 fős kóstolóhelyiséget, a vidék egyik legjobban felszerelt konyháját és a világ első Bikavérmúzeumát.
Már az épület is építészeti remekmű, ahol hagyományos és modern stílus ötvöződik, egybekapcsolva ezzel a múltat és a jelent. Eger első borélmény centrumában eggyé forr a minőségi szórakoztatás a magas színvonalú kulináris- és borélménnyel. A Fúzió így már önmagában választ ad a kérdésre, miért is érdemes Egerbe látogatni.
Múzeum
Újraértelmezzük a múzeum fogalmát. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden betérő vendég, kortól, nemtől, és a borhoz való hozzáértésétől függetlenül jól érezze magát, és maradandó élményekkel térjen haza.
 
Azért, hogy ez valóban így legyen, az épületegyüttes megalkotói megálmodták a komplexum egyik legkülönlegesebb részét: a világ első interaktív Egri Bikavér Múzeumát. A cél, hogy a látogatók több nézőpontból, a legkülönlegesebb eszközök segítségével sajátítsák el az Egri Bikavér múltját, jelenét, és jövőjét. Egyedülálló módon lehetősége nyílik a látogatóknak a „saját Egri Bikavérük” házasítására, mely végül lepalackozva és címkézve emlékként szolgál a Fúzióban tett látogatásról.
Pince
A bártól 47 cm-re lévő 500 méteres pincénk egyedi hangulatot biztosít a helynek. Remek építészeti megoldásai, jó adottságai a legjobb helyet biztosítják a hordós és palackos érleléshez. Ezenfelül 20 db trezort is tartalmaz, melyeket borral megtöltve értékesítünk. A legkülönlegesebb helye a hátsó helyiség, mely a régi évjáratokat és id. Gál Tibor legelső tételeit őrzi.
forrás: VidMix Stúdió
Pincebár/borkóstoló
A minőségi borkészítést és borfogyasztást szem előtt tartva szeretett volna Gál Tibor egy olyan helyet létrehozni az Egri Borvidék szívében, amely teljessé teszi az Egerbe látogatók kulturális és gasztronómiai élményeit. A Fúzió központjában álló borbárban kaphatóak a Gál Tibor Pincészet Klasszikus, Superior és limitált szériás tételei. A Fúzióban még a magasabb árfekvésű, Superior kategóriás borokból is lehet kóstolómennyiséget kérni. 4-12 tételes borkóstolót a vendég maga rakhatja össze aszerint, amire a hangsúlyt szeretné fektetni. Pincelátogatással, muzeális tételek megtekintésével, és felkészült, de kedves vagány felfogású kollégáink szakmai bemutatóival tesszük feledhetetlenné a borélményt.
Sommelier konyha
A Fúzió saját konyhájában modern gondolkodású chef Szeredi Tamás kezei között találkoznak a magas minőségű, helyi, szezonális alapanyagok a legújabb konyhatechnológiával. Ennek köszönhetően mind a borkóstolóinkhoz felszolgált borkorcsolyák, mind a több fogásos 3 féle (Classic, Superior, Grand Superior) degusztációs menük új, izgalmas, kulináris élményt jelentenek, melyeket ugyanolyan precíz, magas minőségben el tudunk készíteni kis és nagy mennyiségben is.
Cím: 3300 Eger, Csiky Sándor utca 10. 
Telefon: + 36 20 852 5002
Weboldal: http://www.galtibor.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/galtiborfuzio 
Kép és szöveg: galtibor.hu