Bogácsi thermálfürdő

ahol nem csak a fürdőzés élmény
11 ápr

Bogácsi thermálfürdő

Ahogy sok más híres hazai gyógyvíz és gyógyfürdő, úgy a bogácsi története is a kőolajkutatással kezdődött. Ennek során tört fel 1955. október 9-én, közel 500 méter mélyről a 76°C-os termálvíz, amit 2001-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. A Bogácsi thermálfürdő ezt a kiváló vizet hat gyógymedencében teszi elérhetővé látogatóinak. További medencékkel várják a gyerekeket, a strandolni vagy úszni vágyókat, így minden évszakban az egész családnak egészséges, pihentető időtöltést biztosítanak. A vendégeket 2014 nyarától új csúszdapark várja, melynek használati díját a belépőjegy ára tartalmazza.
A víz ásványanyag-tartalma szerint kalcium magnézium hidrogén- karbonátos, fő biológiai hatóanyaga alapján a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Ezért kifejezetten ajánlott mozgásszervi, illetve keringési problémák megelőzésére, kezelésére, de számos más területen is kifejti jótékony hatását. Nemcsak fürdőként, ivókúraként is alkalmazható.
A különböző medencék által nyújtott, élményt adó fürdőzés mellett a termálfürdő még számos lehetőséget kínál az ott pihenőknek. Így például éjszakai fürdőzés, vízi foci és vízen járó labda is várja a szórakozni vágyókat.
A Gyógycentrumban pedig sokrétű gyógykezeléssel lehet kiegészíteni a gyógyvíz jótékony hatását, akár OEP támogatással is. Sőt, frissítő, szépítő masszázsok is várják a látogatókat.
Cím: 3412 Bogács, Dózsa György utca 16.
Telefon: +36 49 534 410
Nyitva tartás: az év minden napján
Fürdőbelépőkkel kapcsolatos információk az alábbi linken érhetőek el.