Berezdaljai pincesor

nyitott pincék, tele poharak, üres korsók :)
11 ápr

Pince-, bor-és nótatúra

„Nyitott pincék, tele poharak, üres korsók” – Pince, bor és nótatúra (4pincesor, 4-7 díszes, faragott pince, 8-12 borkóstolója). Pincéről pincére, a gazda és borai humoros bemutatása, kóstolója után az ismert nóta mintájára, a szlogen nótára, “ez a nóta, nóta körbejár, ez a túra egy újabb pincére rátalál…”, túravezető ivótülkét kiisza, feje fölé csöpögteti, majd a következő pince irányába mutatva indulunk egy újabb pince meghódítására. A túrához elvihető “logó”-s pohár is tartozik.
Hétvégi ajánlat borkedvelő csoportoknak, családoknak (8 főtől):
Péntek és szombat este is egy-egy vacsora és borkóstoló más-más pincesoron, a Kompa pincében (Leányka, Zengő, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Blauburger, Medina, Merlot, Cavernet sauvignon), esetenként még több boros gazda pincéjében is. A két borozás között remek időtöltés a szombat délelőtti Faluséta és a délutáni helyrehozó fürdőzés a bogácsi gyógyfürdőben. A borkóstolók hangulatát a jó borok mellett a két gazda nótái, humoros anekdotái is fokozzák.
A Pásti Pincékről
„Akartam egy pincét 1994-ben. Apám szólt, fiam minek neked a pince, nem is iszod a bort, itt lesz majd az enyém. De én már akkor is konok voltam, vettem egy kis pincét, idős kőfaragó belefaragta a „körülcsíket”, majd én kifaragtam a magyar és cserépi címert, térképet.
Amikor az első pincét összevágtuk a 90 éves Zsuzsa mamától megvásárolt pincéjével, szerveztem egy pincebulit, jöttek a cimborák, kérdezték hogy kié volt ez a pince, mikor megtudták, azt mondták: „A kutyafáját, biztos jóba lettem Zsuzsa mamával, azért lett enyém ez a pince.
A második ág bővítésekor útba volt egy felettünk lévő pince oldal ága. Ez a pince a 70 éves Eszter nénémé volt, megvettük, összevágtam, bővítettem, megint szerveztem egy pincebulit, jöttek a cimborák kérdezték kié volt. Válaszomra megint megvádoltak:” biztos Eszter nénémmel is jóba voltam, azért lett enyém ez a pince is.”
Garantált programok bejelentkezéssel:
Borkóstoló: Kósik István +36 30 207 9977
Cím: 3413 Cserépfalu, Noszvaji út Pásti pincesor 
E-mail: bortkinalok@kosikpincek.hu
Lovas sétakocsikázás hintótól a lótaxiig (4-30 fő)
Fridelné Anikó +36 30 958 7222