Zsóry fürdő

az élmény ami gyógyít
11 ápr

Zsóry fürdő

Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.
Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. Az élményfürdő minden korosztály számára feledhetetlen élményeket biztosít. Kényeztethetjük magunkat pezsgőágyakban, hidromasszázs fülkében, pezsgőmedencében vagy akár aktívan eltölthetjük az időt a 3 csúszda valamelyikén utána csobbanhatunk a hullámmedencébe vagy a sodró folyosóba.
A kalcium – magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 75 éve áll a gyógyulás szolgálatában 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.
A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. Mezőkövesd Zsóri fürdő üdülőterület 2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést.
2019-ben került átadásra a fürdő legújabb attrakciója, az 5 féle csúszdából álló szabadtéri csúszdapark. A csúszdapark használatát az alap belépőjegy nem tartalmazza, csak kiegészítő jegy váltásával vehető igénybe. De inkább lessünk is be, milyen kalandok is várnak ránk!
Cím: 3400 Mezőkövesd, Népfürdő út 2. 
Telefon: + 36 49 412 844
Weboldal: http://zsory-furdo.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/zsoryfurdo/ 
Nyitva tartásról bővebben az alábbi lineken
Képek: Lázár Endre és a Zsóry fürdő facebook oldala